Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

önskebrunnen...

 

formad som en sjutungad blomma

hänger kupolen

över kyrkans önskebrunn


där slantarna

från längesedan och nu

ligger i en hög

koppar silver och guld

som förmultnade orangea

löv i en bokskog


ikastade av olika människor

med troligen lika önskningar

om

långt liv kärlek och rikedom


men ledsamt nog

inte använda av

kyrkan

som gåva till de utblottade

och omhändertagna


så fortfarande

under kupolens blomma

ligger hjälpen på hög

 

(c) tk.

 




Fri vers (Fri form) av thyra
Läst 336 gånger och applåderad av 10 personer
Publicerad 2011-02-08 21:04



Bookmark and Share


  ULJO
Mycket bra. Här kan man få en tankeställare om de bidrag som skänks till olika välgörenheter verkligen går till de som behöver dem mest.
2011-02-10

  Monika A Mirsch VIP
välfunnen rubrik på detta trista dilemma och en välljudande dikt över människan, den ensamma och dumma
2011-02-09

  Fredrik P. VIP
verkar sorgligt
men sant
fint poetat.
2011-02-08

  Ninananonia VIP
:) Vackra tankar.
2011-02-08
  > Nästa text
< Föregående

thyra
thyra