Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Dagens ljus...

 

Landar ljus om mörkret tär

när gryningen i dunkel blunda

trots vidöppna pupiller 


Aldrig finns en natt så mörk

att inte ljuset glittra skall

om morgonen i daggens stänk


Inte finns en natt så mörk

som inte visar segerns ljus

när solens röda uppkomst dagas


Med vidöppna pupillers ljus

syns världen lätt förenas

om ljusets vilja finns att tillgå

 

(c) tk. 

 




Fri vers (Fri form) av thyra
Läst 180 gånger och applåderad av 12 personer
Publicerad 2011-02-10 08:47



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Tack för denna fina, positiva dikt!


"Med vidöppna pupillers ljus

syns världen lätt förenas

om ljusets vilja finns att tillgå"



@nn
2011-02-10

    ej medlem längre
Läste just SMHI:s mörka rapport om kommande vinterväder och blev glad över dina tröstefulla ord om ljus och värme i denna fina dikt:)
2011-02-10

  Ewa-Britt Nilson VIP
Denna dikt när det dagas
den så väl behagas
och gott emot av
fler lär den tagas!
2011-02-10

  Fredrik P. VIP
ljus och mörker är centralt
på våra breddgrader, där
vi går från extrem till
extrem, från mörker
till ljus och omvänt.
2011-02-10

  ULJO
Jag blir alldeles taqen av din poetiska finurlighet. Det här är riktigt bra. Applåder i massor till dig denna morgon.
2011-02-10
  > Nästa text
< Föregående

thyra
thyra