Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Priset som betalas (100 ord)

En amöbakropp hade i alla fall en form, ett slut. Men utan trygghet, utan fast grund att stå på, måste jaget breda ut sig för att få balans.
Det inre liksom flöt ut. Som vatten. Eller som olja. Eller som deg, kanske?
Det flöt ut längre och längre. Var var stoppet? Var var slutet av jaget? Var var gränsen till andra? ”Nej” till andras krav fanns inte längre. Det fanns inget som stod emot i gungflyet. Istället bredde jaget ut sig.
Skulle delar separeras? Skäras av från jaget? Småöarjag bildas?
Panikkänsla och återvändo.
Till destruktivitet och självförakt.

Men trygg sådan.




Prosa (100-ordare) av leelee
Läst 328 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2011-02-12 13:44



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Den första dikt jag läser där en amöba blir en bild av en känsla. Och dessutom en mkt träffande och tydlig bild. Flera frågor ställs.. Svåra livsavgörande frågor... man hoppas på att amöbans egna upplevelser kommer att svara på till slut.
2011-03-02

  Susanne Ljung Adriansson VIP
Kommer att tänka på vattnet som ett av de fyra elementen och som enligt antikt tänkande människan består av i olika proportioner (i överförd bemärkelse naturligtvis). Beskrivningen liknar vad som kan hända om man har för mycket vatten. Jord behövs för att stadga vattnet. Och eld för att värma det. Kanske lite luft också...
S
2011-02-13

  erkki
Jag läser, tänker och känner. Med dig. Flera gånger.
2011-02-12
  > Nästa text
< Föregående

leelee