Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

vintersol

Solen kikade in genom gardinerna,
såg allt damm i köket.
Vad brydde jag väl mig om det?
Solen värmde så skönt köksgolvet.
Kände mig som en katt,
ville bara lägga mig i en hög,
spinna,
njuta av värmen mitt på golvet.

Ljuset som sakteligen kommer
gör mig
glad,
förväntansfull,
härligt nyfiken på livet.

Tog mig en promenad,
lutade ansiktet mot solen,
kände återigen hur den
värmde i ansiktet.
Njöt på min promenad
bland vittäckta buskar,
träd,
vittäckt mark.
Kikade ner där jag gick,
tänkte,
snön skimrar likt diamanter.
Vackert,
strålande,
underbart.

Under fötterna
knarrade snön.
Tycker om det där
härliga ljudet som blir
när man går på snö.
Att promenera en dag som denna
då solen lyser från en klarblå himmel,
då snön gnistrar så härligt
gör mitt sinne glad,
jag får en känsla utav lugn.




Fri vers (Fri form) av wiria77
Läst 253 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2011-02-13 22:41



Bookmark and Share


  anits VIP
En underbar dikt som gör
mig så glad när jag läser
2011-02-14
  > Nästa text
< Föregående

wiria77
wiria77