Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Så kan det bli efter en firmafest.


Efter festen

Efter festen

Det har varit fest
vid Smyge havsbad

regnet har smattrat mot rutorna
mörkret därute
har inte skrämt oss

vinet har flödat

dansen har nästan
lyft golvtiljorna

jag har kännt männens
krävande händer
längs min röda sidenblus

natten väntar
regnet fortsätter

männen skriker
ut sin berusning
efter festen

jag somnar till olika
rop slående dörrar

den tidiga morgonen
väcker
det har frusit under natten

solen stiger upp som ett
skämt bakom husknuten

bleka och trötta möts vi
åter som främlingar

kvällens krävande händer
har vi glömt.




Fri vers av Karin Rosberg
Läst 373 gånger
Publicerad 2005-12-13 07:36



Bookmark and Share


  noname_realmind
"Den där festen, den kunde knäcka vem som helst..." sjöng någon. Vem känner inte igen detta?
"bleka och trötta möts vi / åter som främlingar" Just så blir det nästan alltid, man undrar varför.
2005-12-13
  > Nästa text
< Föregående

Karin Rosberg
Karin Rosberg