Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

till kullarna...

 

nu vill jag resa med dig

dit där vår längtan stillas

dit där solen strålar varmt 

och värmen öppnar dörren


till kullarna där fåren går

och korna vilsamt betar

till boningen i skiffer byggd

av händer från förlänge sen


nu vill jag resa med dig

iallafall i drömbar stund

när stormen viner iskall

och vardagen känns grå


då vill jag resa med dig

om än flodens bredder rämna

eller torkan bränner jorden

så skafferi och bod står tom


då vill jag resa med dig

 

(c) tk.

 




Fri vers (Fri form) av thyra
Läst 210 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2011-02-14 23:04



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Mycket vackert skaldat!


"då vill jag resa med dig

om än flodens bredder rämnas"


Sparar!



@nn
2011-02-16

  ULJO
Låter som en alldeles underbara resa. Fint,
2011-02-15

  Ninananonia VIP
Vacker resa.
Bra skrivet.
2011-02-15

  Ewa-Britt Nilson VIP
Dikt med vacker
öm ton gjord
av en person
som vet var
den är den där
önske-cloun...
2011-02-14
  > Nästa text
< Föregående

thyra
thyra