Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Frost

FROST

Ett stilla skådespel
Frusna fjärilars längtan
Djungler vuxna ur snö
Kung Bore generös
ända till vårens tö
då frusna frost fjärilars öden
är att smälta och dö

Nåväl kan vi tänka
då vindar från sydliga nejder
får nordan att gå till reträtt

Nåväl kan vi förundras och känna
då riktiga fåglar sej svinga i skyn

Nåväl kan vi glad betrakta
då små fladdrande vingars
praktfulla mönster oss lockar
till skratt och gåvan att glömma
den bitande kylan i vinternattens
förgängliga ro.

Nåväl kan vi minnas vi tänkte
om sinnenas nödvändiga glömska
som sådde drömmar om tider som komma
då kärleken åter på levande flykt
söker livets fåfänga lycka på sin väg
från blomma till blomma

- som ändå är orsak nog

att ta ett steg till och kanske ännu ett
och möjligen för ett stilla skådespel
i nästa akt av frostens trolleri
åter en vinter härd ut...




Fri vers av Bizon
Läst 235 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2011-02-15 13:57



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Bizon
Bizon