Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
En kanonmatch, åttondelsfinal..


Champions League - Arsenal - Barcelona !

Tippat 2-3 (Barcaseger) och det har börjat med briljant Barcaspel, passningarna sitter som gjutna, bollen går som "på ett snöre" mellan dessa virtuoser, längst fram är det full offensiv så det förslår: Messi, Villa och Pedro ,samtidigt ! Oerhört tempo och Barca dominerar . Arsenal sticker upp med fina anfall ,då och då, men
den ojämne Van Persie bränner flera klara chanser . Tur för Barca att det inte var Wallcott eller Fabregas som fick chanserna ! De bränner inte så ofta som den, i mitt tycke, något begränsade, Van Persie . Messi kom fri och la sin patenterade chip förbi Arsenals målvakt , men denna gång smet den förbi högra stolpen (Messi brukar sätta nio av tio av dessa chippar ) ! Men i 26:e minuten la´ Messi ett smörpass fram till en onsidespringande Villa ,som , iskallt, smekte in lädret vid vänstra stolpen ! 1-0 till Barca . I övrigt kan nämnas ett ,mycket hårfint, offsidemål av Messi och en bra reflexräddning av Valdes , på skott från nära håll av Fabregas . Återkommer efter andra halvlek .
Oj,oj, oj, oj ! Skulle aldrig ha sagt det där, något nedsättande, om Robin van Persie ! Han fick på ett bra skott från nära håll på vänsterkanten , som Valdes, i och för sig, borde ha tagit , men den smet in alldeles vid vänstra stolpen ! 1-1 !
Och Arsenal ångade på , stödda av en helt galen hemmapublik ! Några minuter senare får inhopparen Arsjavin ett bakåtpass alldeles vid straffområdeslinjen och krutar in 2-1 till Arsenal . Valdes helt chanslös ! Barca hade en del chanser, bl a gjorde Arsenals blott 21-årige målvakt Chestny en kanonräddning alldeles framför fötterna på en framrusande Messi ! Och Alves hade ett hårt skott mot Arsenals mål strax innan, men även det lyckades den briljante unge Chestny mota ! Om Barca dominerade första halvlek så var den andra, till stor del, Arsenals ! Och spelar Arsenal så bra som de gjorde i andra halvleken så får Barca det tufft i returmatchen på Camp Nous ! 2-1 till Arsenal och jag får känna mig blåst denna gång !

----




Övriga genrer (Essä/Recension) av Mats Henricson
Läst 497 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2011-02-16 21:53



Bookmark and Share


  Haaanah
Arsenal , bästa laget !
2011-02-16
  > Nästa text
< Föregående

Mats Henricson
Mats Henricson

Mina favoriter
Längtar BORT...
älska