Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Frihet (2011)


Så slår vi oss fria,
en akt i grevens tid,
vi har kämpat för känslan,
och söker enbart frid.

Men friheten är skenbar,
vi söker mer än så,
varför är då tvången så svåra,
för alla att rå på.

nu måste vi försöka,
att finna vägen ut,
att ge vår vilja
en kropp till slut.

så du som tvingar,
oss till vånda, ett sista val,
jag undrar blott en smula,
varför du ger oss sådana kval.

Ingen har ju gjort dig,
en orsak att vara sån,
en fråga som jag frågar,
var kommer du ifrån?

Jag önskar vi var fria,
utan något som ger tvång,
vi har valt att leva,
utan hinder och förfång.

Inga andra gränser,
än dom du har satt ut,
kommer någonsin alla gälla,
och lösas upp till slut.




Bunden vers av Järnkatten
Läst 259 gånger och applåderad av 12 personer
Publicerad 2011-02-18 20:56



Bookmark and Share


  filosofian
Fin och tänkvärd dikt! :D
2011-02-20

  lisa"puzzle"svensson
gillar denna mycket!
2011-02-19

    Yarissa
Fin dikt
2011-02-18
  > Nästa text
< Föregående

Järnkatten
Järnkatten