Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Denna skrev jag 1997 efter socialens övergrepp på min familj


Samhällets maktmaskin har vunnit sin seger

Först slogs jag vilt som en lejoninna
sedan, allteftersom tiden går,
mattas min kampvilja ut
och bort
Ett tag kände jag mig som en
fisk
fångad i ett nät
sprattlade för att komma fri
slogs för mitt liv

fast i det stora nätet

Till slut ger man upp
blir livlös
som en död fisk på land
uttorkad, ruttnande
stinkande
man har sprattlat färdigt
man kommer inte loss
ger upp

nätet är för starkt

Samhällets maktmaskin har vunnit sin
seger
stolta över att än en gång
ha brutit ner en människa
som numer går krumryggad
med böjd nacke
och som inte sprattlar mer
orkar inte mer

Ler inte mer




Fri vers av Lena Dahlström
Läst 352 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2011-02-22 23:14



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Lena Dahlström
Lena Dahlström