Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Med ingenting mer att förlora kämpar vi bara för att vinna


Nu rinner tiden

Böljande rinner tiden iväg
gammal blir jag
äldre för var dag
knappt har jag anat världen
förrän
livet lider mot sitt slut

I livet upptäckte jag
svek
bedrägeri
avsky och
hat

Nu när jag förlorat allt
har jag
ingenting mer
att förlora
då räds jag inte ens
döden
längre
ingenting är för mig
av större vikt

Livet självt blev en boja

Skulle lika gärna ha kunnat
genomlidit franska främlingslegionen
för utan dödsångest
kan ingen göra mig
något ont längre




Fri vers av Lena Dahlström
Läst 424 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2010-06-09 23:10



Bookmark and Share


    ej medlem längre
jag gillar den här.Ingenting är vackrare än döden. ofta. Samtidigt
tror jag att vi har en god herre över oss.Mitt liv har varit
fruktansvärt, det är ett smärre under att jag lever,jag känner igen,
det bittra hos dig,det kan vara en styrka likvälen boja.
Tack för en bra dikt!!
2010-06-10
  > Nästa text
< Föregående

Lena Dahlström
Lena Dahlström