Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
satt och bläddrade i en parlör (persisk)


Kan ni förstå att vad?


Tanken är tom
Var snäll och ge mig fyrti liter bensiner?
Jag är väldigt tacksam av dig.
Jag känner homon.
Jag vill ha ett rum med enkel säng.

Melon.
Apelsin.
Morött.
Humer.
När serveras supen?

Karamellaffär.
Var ligger den närmaste cigaretts affär?
Vad för slags cigaretter har ni?
Har ni tändsticka?

Mot söder.
Mot öster.
Mot väster.
Till höger.
Måste jag vända mig mot norr?
Vad kallas den här gatan?

Stäng dörren.
Var är restaurangvagnen?
Var är stewarden?
Däcket.
Babage.
Var är vi frame nu?

Vad spelar de ikväll?
När stängs det?
Jag är intresserad av arkitekrur.

Läkare.
Sjuksköterska.
Jag vill botas.
Feber.
Ont i halsen.
Host.

Jag vill ha den här kostymen tvättas och strykas.
Dam frisering.
Herr frisering.

Tand.
Tunga.
Läpp.
Skägg.
Käk.
Ansikte.
Bak.
Arm.
Arm båge.
Nerv.
Njure.
Lunga.
Magsäk.
Luftrörs.

Kan jag gå eller måste ta taxi?
Hur läge tar det tid?

Var god och ge mig en tur och retur biljett.
Det avgår inte tåget idag.
Vi kom inte försent, utan itid.
Kan ni stänga fönstret, snälla du.

Är du gift?
Nej, vi förlovade med varandra.

Kan ni förstå att vad jag ska säga??

Var bor hon nu förnyligen?

etc.




Fri vers av Gunwale VIP
Läst 237 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2011-02-23 13:34



Bookmark and Share


  lodjuret/seglare VIP
om man inte kan begära att en parlör för hur att sköta om sin elektriska nya utrustning i hemmet skall vara korrekt översatt, hur skall man då kunna begära att en bruksanvisning i persiska skall vara det?
2011-02-23
  > Nästa text
< Föregående

Gunwale
Gunwale VIP