Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Svek...


Drunkna (2011)


Jag gick till er,
i förtroende,
ni som sade er vara,
min trygghet och förvaltare.

Så tunn var den isen,
att jag kände kylan,
i vattnet, så fort,
jag trätt över tröskeln.

Ni lockade längre,
ut på isen med vaghet,
och total avsaknad,
av all empati.

Ett morddjur i skepnad,
av en institution,
ni dräper utan att blinka,
och utan minsta tvekan.

När samtalet kom,
och isen brast,
så tackade jag bara,
för upplysningen.

Vattnet är kallt,
och vreden växer,
för varje sekund,
jag är beroende av er.

Kör ni era kalkyler,
denna är inte en,
som ni kommer,
att jubla åt.

Jag tänker inte,

..drunkna...




Prosa av Järnkatten
Läst 389 gånger och applåderad av 14 personer
Publicerad 2011-02-23 18:42



Bookmark and Share


  La Magnólia VIP
Den är stark! Läsvärd och tankeväckande .. Så ofta sveket finns mitt ibland oss .. hur svårt det är att värja sig .. men att ändå resa sig ... Det är styrka.
2011-03-05

  mitta
helt fantastiskt...känner igen mig i den här sitationen. Bravo!
2011-02-24

    svarta ängeln
Ryser.
Dina ord blir bokmärkta.
2011-02-24

  Katarina O´Nils Franke
Bra skrivet, vackra mönster uppmålade
2011-02-24

  lisa"puzzle"svensson
mycket allvar och beslutsamhet, heja dig!
2011-02-24

  Daniel_78 VIP
du skriver bra,

det jagcentrerade i dikten
jag gillar ordet morddjur
isen och alla människorna runt om
2011-02-23

    Yarissa
saknad av empati verkar gälla lite överallt i detta samhälle.
Bra skrivet, vännen
2011-02-23
  > Nästa text
< Föregående

Järnkatten
Järnkatten