Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Tävlingsbidrag: http://soundcloud.com/lurifax/att-h-ra-hemma-t-vling


Att höra hemma (Ljudpoesi)

http://soundcloud.com/lurifax/att-h-ra-hemma-t-vling

Jag ska leva min verklighet.
Jag ska flyga igen.
Jag ska känna mina tårar rinna vertikalt över mina tinningar,
inga fler inbillningar.
Bara lätt sväva fram som vi gjorde innan marken brann.
(innan marken brann)
Jag trodde aldrig att jag skulle förminska min verklighet
men ett skolpaket kan få en drömatlet att tappa sin helhet
i skolningens anlete.

Skollningen påbörjad
bränn av alla kvistar!
Allt som sticker ut så du passar in i samma skokartong som de andra.
Du är människa för i helvete, vandra upp på marken som de andra

Du trodde du kunde flyga va?
Ha, du är bara en drömsk glömsk skitunge som inte fattat än att gravitationen håller dig i den rätta positionen.
tro inte igen att du kan vrida och fridas på denna jord, för vi ska hålla fast dig med kedjor under ditt skrivbord.
Sitt still och lyssna, säg inte i från
vad är det där du målar, är det du som surfar på ett moln?!
heh, lägg ner. Det är omöjligt, ett moln är gjort ångor från vatten
va fan är fel på dig, behöver du specialhjälp till matten?

När natten var kommen satt jag sorgen och såg ut efter rymdskepp.
Jag var ju knäpp, alldeles för knäpp för den här världen, någon måste tappat mig på färden
mellan galaxer, sällan har jag känt mig själv som människa
Jag kan inte bestämma mig om jag ska tro på att jag hör hemma här,
Se så lika vi är, jag och mina bröder...


Kalla mig människa


Om ni vill.




Fri vers (Spoken word/Slam) av Saru
Läst 394 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2011-02-25 15:18



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Saru
Saru