Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Av rådande tillvaro i Sverige, kunde jag inte låta bli


En krona inte värd att bära

Jag vill inte ha någon ärofylld titel
För att jag är vit, blond och född i samma kittel
med sådana som diggar Hitler
med smutsig agenda doppad i glitter

Vill inte ha ansvar för nervösa ansvarslösa män,
med påhittad heder och föråldrade seder
Vill inte bli skribent
av orsak för något som aldrig hänt,
där man vänt ansiktet bort från fakta
för att få förakta i fred och sedan kalla det
"kränkt yttrandefrihet"

De som menar med välvalda ord
att vår välfärd är nu gjord
och föreslår massmord medan de försvarar sig med "svenskt blod"
Som om vårt blod är unikt bortom all blodröd färg
när det är bevisat in till benmärg att vi alla är en art.

Så det tar fart i maskineriet,
Inte en tanke blir privat
när de tröga kugghjulen hos en sverigekamrat
börjar gå runt med rostiga argument,
"Något hemskt har hänt med Sverige.
Inget är tryggt så som vi tidigare känt"


Du har rätt,
och det skulle underlätta
Om du lyssnade inåt, när något därinne berätta
att det finns ingen trygghet i järnrör
inte heller i maskeringar, eller slag tills någon dör
Inget blir bättre av det du gör
just det du vill värna om är det du förgör

Gör något bättre med ditt uppehälle
än att hata de redan hatade.
Istället för att klandra
Istället för att hetsa varandra
till att bränna inne de som inte har något val
än att invandra

Sänk näven när du tänkt att slå
stanna upp och försök att förstå.
Istället för att göra som du brukar;
Skrika ut ditt mörker
sedan vända dig och... Gå.




Prosa av Saru
Läst 376 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2016-02-04 03:25



Bookmark and Share


    Sefarge VIP
Med klokskapens
Lekfulla rim skrivfet!
:)

2017-01-09

  Li-Lo
tack//Li-Lo
2016-02-04
  > Nästa text
< Föregående

Saru
Saru