Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Min största idol, inspiratör och hjälte i musiken har gått bort. Han var en trasig ängel och lik förbannat den mänskligaste varelsen jag visste fanns. Här följer en text inspirerad från honom och välvalda ord ur en artikel Gunilla Brodrej skrev om manne


Freak (Till minne av Freddie Wadling)

Efter regnet
av svart aska
lagt sig till ro
Hörs plötsligt
döden bakom
solens strålar
Smaken av jord
lämnas kvar
på våra tungor.
En medicinman
en mörkrets mästare
En alien
på Sprängkullsgatan.
Ett gigantiskt barn
med mörk fantasi
i ett stort döende hjärta

Tonarten klingar ut.





Alternativ ordning:

Plötsligt hörs
döden bakom
solens strålar,
efter regnet
av svart aska
lagt sig till ro,
känns smaken
av jord på våra tungor.

En medicinman,
en mörkrets mästare,
en alien,
på Sprängkullsgatan.
Ett gigantiskt barn
med mörka fantasier
i ett stort döende hjärta.

Tonarten klingar ut.




Fri vers av Saru
Läst 361 gånger och applåderad av 9 personer
Publicerad 2016-06-10 00:17



Bookmark and Share


  Larz Gustafsson VIP
Sprängkullen - proggens högkvarter.
Minns när jag sålde tidningen Musikens Makt på sjuttiotalet.
Men det var här i Gävle. I Göteborg har jag knappt satt min fot.
En del av de bästa punkbanden kom därifrån.
Förutom Liket Lever och Cortex var det ju Attentat, GLO, Göteborg Sound, Perverts, Slobobans Undergång m fl.
2016-06-10

  Larz Gustafsson VIP
Jag delar din sorg och din kärlek till det som blev hans livsverk - musiken.
I ljust minne bevarad.
Vi kom båda från punken.
2016-06-10

  Annie b'larsson VIP
Freddie Wadling var en stor konstnär, hans ord och musik kom direkt ur själen utan några omvägar. Det är så ledsamt att ännu en av dem med hjärtat på rätta stället, försvunnit från världen.
2016-06-10
  > Nästa text
< Föregående

Saru
Saru