Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Jag älskar såpbubblor. Mitt barnasinne väcks till liv när jag blåser iväg några bubblor mot skyn och ser dom segla bort och försvinna snart eller lite senare hamna mitt framför mina ögon.


Såpbubblor i februari

Tunna såpbubblor seglade förbi.
Det var en tidig morgon i februari.
Såpbubblorna seglade förbi utanför fönstret.
Den tidiga vårvintermorgonen
ägde något nytt i barndomsmönstret.
Vem blåste såpbubblorna?
om inte jag själv här inne
ifrån mitt egna barndomssinne.
Det var inget nytt,
såpbubblor kan skapas enkelt och lätt.
Det var såpbubblor som
nyss hade flytt... återskapas
i en liten lätt blåsning,
som åter seglade förbi med all sin rätt.

Jag seglade förbi.
Det var en tidig morgon i februari.
Jag kommer lätt tillbaka på nytt,
när dåliga tankar flytt.
Sitter vid mitt fönster,
bildar egna nya tankemönster.
Jag kommer med all min rätt,
på rätt köl igen.
Det var då ... det gör jag nu,
åter denna vårvintermorgon.




Fri vers av demonsson
Läst 171 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2011-02-26 19:20



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

demonsson
demonsson