Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Den här dikten handlar om krig, hat och makt. hur saker kan orsaka ett helt land.


Vissa länders vardag.

Tårar av svek, tårar av mänsklighet.
Blickarna beskriver smärtan i livets gråa dagar, alla känner vi saknad.
Åskan leder till att blixten slår ner, det är inte bara varmluft och kalluft som inte kan samarbeta mer.

Om vi hade kunnat glädjas åt varann och inte känna avund till andra.
Inga planer på makt, för det leder bara till orättvisor och förakt.
Om vi hade kunnat glädjas åt varann hade inte kriget förstört vårat land.

Vi måste kunna ta i hand, vi måste kunna leva med varann.
Livet är kortare än vad man tror, vi kommer alla att dö käre bror.
Varför finns det en massa hat? Vad driver människor till att mörda?
hur kan det bli på detta vis att en del har sitt huvud som pris?

En del har miljoner, en del har ingenting, men oavsett när allt kommer omkring så är vi människor och borde kunna göra någonting.
Orättvist är ett sätt att se saker och ting på, när man ser andra ha det så bra
jämfört med sig själv, men alla kan ju inte vara lika.

Hur skulle det se ut om alla var miljonärer, men så kommer det heller aldrig att bli.
Men vi som lever på jorden ska ha frid, för som sagt, vi lever inte för alltid.




Fri vers av Noomi Sjöberg.
Läst 275 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2011-02-28 14:56



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Noomi Sjöberg.
Noomi Sjöberg.