Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Varför ska allt gå så fort?


SNIGELFART

I snigelfart över hav och äng.
I snigelfart mot vind och våg.
Snigel går sakta i en enda refräng.
Snigel med slemsträng
går sakta in i sitt hus
av snäckskal.
Snigelns fart går inte
som ett tåg.
Snigeln kryper sedan
ner i en liten kanal.
I snigelfart går den såklart.
Snigeln går sakta,
går mjukt och rart.
Segar sig fram över hav och äng.
Snigel går sakta i sin egna refräng.
Åter och åter
i regn och rusk,
drar snigeln runt på
snäckskalshuset,
likt en liten kusk.
Snigel söker egen kärleksvåg...
ingenting, nej ingenting
för en snigel behöver
ju gå som ett tåg!




Fri vers av demonsson
Läst 192 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2011-02-28 16:45



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

demonsson
demonsson