Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Duger man som död?

När man är död, ja då tänker säkert nära och kära
' vad fin han eller hon var, ja helt enkelt underbar. '
Ord som sägs när man är död, och orden gör ingen oberörd.
Många känner inre sorg och tänker
' det där vill jag göra om, varför sa jag inte vad jag innerst inne kände när du var vid liv, varför har jag inte haft tid? '
När man är död då finns inga fel, minnen från en är bara positiva.
Vid liv får man höra felen och det som man inte duger till.
Duger man som död får man vara glad för i livet är det inte så lätt att göra föräldrar och vänner nöjd och glad. Föräldrar tänker om man inte är så duktig i skolan så är man okonsentrerad, om man inte har något jobb är man för lat och bor man hemma för länge är man nog inte så smart.
Eller så tänker dom, ja att komma billigt undan är ju tanken såklart.
Tillslut lär man få höra
' ryck upp dig och visa mod och styrka! med andra ord, du kan inte hela livet leva på dina föräldrar, pengar får du förtjäna själv. Gör något av ditt liv för dig har vi inte längre tid! '
Men tid verkar finnas i överflöd åtminstone när man är död.




Fri vers av Noomi Sjöberg.
Läst 326 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2011-02-28 17:31



Bookmark and Share


  aol
och döden min vän sade till livet,
det du är nu har jag varit,

och till slut
min vän
ska du bli
det jag
är nu.
2011-03-09

  Lena Själsöga Keijser
det är en mycket viktig bild du målar
en bild att andas in i sitt hjärta

så säger jag
du duger fuller väl i det du är
fylld av strålande liv
kärleksvärme

jag menar det jag skriver

tack att du är
2011-02-28
  > Nästa text
< Föregående

Noomi Sjöberg.
Noomi Sjöberg.