Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

JAG HÖÖÖR INTE

Jag sätter fingrarna i öronen
nu är det lodjuren
mitt i sin fortplantning
ska de falla döda ner
för jägare
som tycker det är kul
att döda
vackra djur

Jag sätter fingrarna i öronen
när ja hör att bönderna
inte respekterar de små
hangrisarna
vid sin kastrering
utan bedövning
trots att det är enkelt

Jag sätter fingrarna i öronen
när en jägare plågat, skjutit,
plundrat ägg
dödat 14 000 fåglar
som redan är få
och rara

Jag sätter fingrarna i öronen
när en adoptivdotter på 19 år
skjuts för att hon enligt
låtsaspappans religion
inte levde så att han
kunde känna sig hedrad
Ingen heder vilar nu
över honom

Ingen heder vilar över den jägare
som inte tyckt han varit skyldig till
någon större skada
trots att han vetat att man inte fick
röra dessa fågelarter

Ingen heder över bönder
som fortsätter tortyrkastrering
på oskyldiga små hangrisar
för att köttet ska smaka bättre
då det finns enkla medel
för bedövning

Ingen heder åt smygskjutning
av diverse djur i skogen
och inkompetenta regelverk
där somliga verkar ha fått
sin titel i julklapp

Jag har fastnat med fingrarna
i öronen
vill inte höra nåt mer
om mänskors egon
vilseledda hjärnor

De skjuter just nu
också folk som demonstrerar
så snart har vi utrotat
oss själva

Då kan naturen med allt
som lever där
återuppta ett liv
i läkning och balans
utan de shimpansliknande
varelserna




Fri vers av Kim VIP
Läst 247 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2011-03-06 16:57



Bookmark and Share


  Stjärnöga
Genialiskt
superb helt
enkelt!
2011-03-07

  Nina Nightwish VIP
Jag ryser.. Denna text berör mig så det gör ont ända in i själen.. Mycket bra skrivet.. Tack
2011-03-06

  Peter Olausson VIP
tack för att du bryr dig!
2011-03-06
  > Nästa text
< Föregående

Kim
Kim VIP