Fantasi folket Na´vi, har inspirerat mig sedan första gången jag såg Avatar.

Tänk vad vackert...

" />
Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Fantasi folket Na´vi, har inspirerat mig sedan första gången jag såg Avatar.

Tänk vad vackert...




Jag ser dig...

Anskrämlig, bortföst

till samhällets utkanter!

Ingen vill se eller förstå!

Domarna för det förgångna haglar!

 

tänk om...

 

jag ser dig, som Na´vi folket säger...

 

 

Jag ser hela dig, ditt inre.

Din bakrund, din nutid.

jag förstår. Var inte rädd.

 

Du är en hjälte!

 

Du övervann svårigheterna.

Du besannade dig med ödet.

 

Inte en svenne, dock hårt arbetande.

Dömd av alla, för det förflutnas skull.

 

Du finns på alla arbetsplatser.

Som mamma, pappa i varje skola, daghem.

 

Di andra, di fina, ser ner på dig.

För din stil.

Ditt sorgmärkta ansikte.

Ditt skratt som förkunnar att livet,

dock är värt att leva.

 

Jag ser dig, ditt inre, ditt förflutna.

Du är min hjälte!

 

 




Fri vers av queenia
Läst 294 gånger och applåderad av 14 personer
Publicerad 2011-03-02 11:21



Bookmark and Share


  Ninananonia VIP
:) Inspirerande hyllningsdikt!
2011-03-04

    Mimmi17
Vad kul att läsa något från dig igen! Tänker på min pappa när jag läser detta...fint.
2011-03-02

  Johan Bergstjärna
Stark dikt som känns, viktigt ämne
2011-03-02

  LeeJasmine Livredd
Jag ser dig..

Tänk om vi "vanliga" människor hade något så vackert?

Avatar är underbar.
2011-03-02

  peter markurth
stark
2011-03-02

  mare VIP
Bra !!
2011-03-02
  > Nästa text
< Föregående

queenia
queenia