Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Nej, nej, nej. Lilla nejet behövs då och då.


NEJ

Nej lilla vän

förvänta dig inget

nej längta inte ens

nej men svara inte då

nej minsann

vilka krav du har

nej vi är endast
ytterligare ett par

som snart dansar
bland tranorna

får jag lov?

Nej jag dansar inte
nej kanske en annan gång.

Jag begränsar med ett nej
öppnar med ett kanske.

Ja jag kommer nu
går vid din sida

trots att du nu är trött

Dansen går till örtängar
vilda hagar och korna
springer efter
plus några får
ja hej vad det går

Nej till verklighetens dag
ja till sagan om mitt Jag
som inte berättas på egen hand.

Nej vi vill aldrig vara orättvisa
aldrig underkasta oss i en
oförtjänt dans
aldrig stå inklämda
mellan kvinnorätt och mansrätt...
är det förresten en slags maträtt?

"Älskling, vill du smaka?"
"Nej, käraste, jag är mätt"




Fri vers av demonsson
Läst 155 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2011-03-02 15:03



Bookmark and Share


  filosofian
Jättefint skrivet! Man behöver kunna säga nej och våga säga ja oftare! :)
2011-03-02
  > Nästa text
< Föregående

demonsson
demonsson