Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Glansen av julminnen


Julkulor av glas

Jag tar upp en röd glaskula i handen
I min spegelbild ser jag minnen
Minnen från min förra jul
Man vill bara skratta

Jag tar upp en silvrig glaskula i handen
I glansen av ljuset från granen
Ser jag min första jul
Det vill man bara uppleva igen

Jag tar upp en frostig glas kula i handen
I spegelglansen ser jag hur snön började falla
Falla ner på den vita marken
Det vill man se några gånger till

Men, varför har vi ingen gran än?
Jag har alla kulor redo men ingen gran. :(




Fri vers av Ögonsten
Läst 546 gånger
Publicerad 2005-12-15 15:31



Bookmark and Share


  rebecca d VIP
den här tyckte jag mycket om

greppet me kulorna: för att tala om minnen....och så att de är redo ...minnena som gör det möjligt att fira jul

det vär stor poesi!
2005-12-20
  > Nästa text
< Föregående

Ögonsten