Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Till Jane, en kämpe :)...


Härska (2011)


De härskande ser ner
men borde se upp
när empatin släpper
är det som någon har skrivit

att dom har för längesedan
glömt för och varför
dom finns och verkar
varför dom har blivit


i ödmjukhet skall man härska
om någon mening ska bli
att tro att andra är mindre
är en synd så ofattbart stor

i själva positionen
ett ansvar med tyngd att bära
men den som härskar
glömmer lätt och tror


att makten är för evigt
en villfarelse i sig
för de har backat tillbaka
när de sjönk i maktens sfär

så vi önskar dom en resa
med insikt och med mod
för ett samhälle med ansvar
och befriat, från all chimär.




Bunden vers av Järnkatten
Läst 222 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2011-03-04 14:53



Bookmark and Share


    Yarissa
Mycket bra beskrivet,
Empati och ödmjukhet är det som ska till.
tack!
2011-03-04

  mare VIP
Bra..
2011-03-04

  queenia
ja.. önskningar, mål... och utopi...

Men visst. i dagens samhälle måste rösterna höjas för ett mer ansvarstagande samhälle. Framförallt uppifrån.
2011-03-04
  > Nästa text
< Föregående

Järnkatten
Järnkatten