Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Vad är spöken?Finns dom så brukar ande vara mera det ord man använder nu för tiden. Förr i världen på mormors tid hette det spöke.Ett ganska bra rent språk för vad man menar.Ande... vad är det då?


Det spökar!

Spöket spökar
uppe på loftet
och kedjorna rasslar.
Huvudet är själva loftet
och spökena är tankarna.
Nerverna spökar på loftet.
Spökena går runt i slottet
och slottet är kroppen.
Ibland är slottet likt
en trasig borg
och nerverna likt
torra sköra löv som prasslar.
Spökena nervkittlar
hiskeligt under fötterna.
Hjärnspökena vilar nästan aldrig,
ger aldrig glädje, bara sorg.
Tankarna rasslar enda
till hjärterötterna.
Den som inte skräms av vargen här
kanske inte har känt av nervspökebesvär.

Om det bara är det ofarliga
spöket Laban, som kommer till ditt slott:
bjud då på korv med Slotts senap,
för det är riktigt gott!




Fri vers av demonsson
Läst 177 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2011-03-04 15:05



Bookmark and Share


  demonsson
Tack så mycket! Ja det är kul att skämta till det ibland annars så allvarliga, för det behövs humor mellan varven i livet. demonsson
2011-03-04

  queenia
*s* så underbart skriftat!!!!

älskar redan dessa ord, som visar individens mörkaste stunder på ett så livsbejakande sätt... :)

*ros*
2011-03-04
  > Nästa text
< Föregående

demonsson
demonsson