Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

foto: tk.




vårsolens tyngd...

 

vårsol

den efterlängtade

lyser

lyser på kylslagna vyer

kalla grenar

blir gröngrå

istället för grå

frostvita tak

antar den rödbruna tegeltonen

som reflekterar värme

och ger blicken

nya perspektiv

och på bänken i lä

lämnas sittytan varm

när skuggan övertar hörnet

och vårsolens tyngd

dalar i väster

 

(c) tk.




Fri vers (Fri form) av thyra
Läst 238 gånger och applåderad av 10 personer
Publicerad 2011-03-05 12:39



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Tack för din i vårens tecken skaldade dikt. Det känns hoppfullt!



@nn
2011-03-05

    ej medlem längre
Mycket fin och ljus.Snart är vi där då fågelsång och ljumma kvällar når oss. Tack Thyra!!!
2011-03-05

  Ninananonia VIP
Fin!
2011-03-05
  > Nästa text
< Föregående

thyra
thyra