Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Ibland känns det tröstlöst... USA går helt säkert mot ekonomisk bankrutt, nu är det Kina som äger, hur länge vet vi inte. De tar inte gärna lån! Något att tänka på i lilla Sverige.


Peps eviga sanning-falsk matematik

så länge vissa länder bara överkonsumerar på lån
samtidigt utnyttjar de fattiga i ett annat hörn
så kommer ekvationen inte att hålla
jorden inte att räcka
ekvationen är
synnerligen
enkel

vi klarade inte av att samarbeta varken
i små eller stora grupper
alla får nu snart betala för hela kalaset

visst kan det tyckas orättvist
att vi inte insåg
att alla har rätt till en lagom bit
varken för lite
eller onödigt larvigt mycket

när såg vi Ikeamannen
hjälpa dem som lider
eller botoxlirarnas
machomän och kvinnor
i karikatyr

insnärjda i en låtsasvärld
där allt kan fås
för pengar




Fri vers av Kim VIP
Läst 219 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2011-03-07 17:55



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Kim
Kim VIP