Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
känner en fruktansvärd ilska över det som sker i maktens korridorer


masken Khadaffi

Khadaffi bombar sitt eget folk

vad ser du
vad hör du

vi förväntas bara sitta
och titta på
inte tänka på vilka
som blivit bombade

en massa oskyldiga
i ett land
där man velat
sova äta jobba
såsom vi är tyglade
trimmade inlurade
i små hörn
av att göra rätt för oss
men vad hjälper det nu

bombplan på himlen
vem har då något
att sätta emot

en galen man
torterar sitt folk
medan maktens korridorer
lyser tomma
trummande på bordet
med välansade naglar
fyllda bankkonton
liksom Khadaffi

män har alltid
bildat en grupp
i försvar

här är det arme´n
som varit välbetalda
får man förmoda

liksom att han fortsätter
muta folk att leva upp
till den dyrkan han vill ha
där han sitter på en tron
blundar för de sceniska
härmanden som sker
på gatorna
där man låtsas vara
den torped som tittar upp
i luckan på ett lyxåk

där han vill se att alla
vill dö för honom

vill de inte
så bombar han dem

VILKEN JÄTTEBABY
som drömmer
om allas
villkorslösa kärlek
som en Jesusfigur
i fårakläder

påminner mest om
en hjärntvättad
mask




Fri vers av Kim VIP
Läst 273 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2011-03-07 22:57



Bookmark and Share


  Stjärnöga
Det du skriver om
kan aldrig beskrivas
för mycket..
Jättebra rutet
och jag kan bara
hålla med..
för här sitter maktens män
och räknar sina pengar.
De ojar sig mest över
oljan som blir så dyr.
Men några gräsrötter
eller miljoner som
utrotas i Libyen,
vad är väl det
när feta elefanter
jäser på sina avlägsna
västliga troner..???!!
2011-03-08

  Peter Olausson VIP
väl skrivet om pågående illdåd - och vid sidan av sitter andra länders makthavare och babblar om stabilitet och att det inte gäller att stödja den ene eller andre (bombflygare och civilbefolkning?)...
2011-03-08

    AA VIP
Mycket bra text. Fångar det som sker. // AA
2011-03-07
  > Nästa text
< Föregående

Kim
Kim VIP