Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Vindarna

Vind blåser stilla
smeker mitt hår
på klippan så fri
där vågorna slår

Vindar så behagliga
för pärlvita segel
så fria på vatten
i horisontens spegel

Vind fläktar skönt
i svala sommarnatten
rosen tackar livet
vid blomsterrabatten

Vindar ger bärkraft
åt liten svala grå
svävar under molnen
mot himmel så blå

Vind är besvärlig
och piskar så hårt
kylig i sitt tillslag
när livet är svårt

Vindar med fart
storm genom parken
träd faller hårt
likt käglor till marken

Vind kan bära glädje
men också obehag
orkan som förstör
kärleksvind så svag

Vindar kring tillvaron
blåser åt olika håll
på livets vedermödor
det gäller att ha koll




Bunden vers (Rim) av ULJO
Läst 346 gånger och applåderad av 11 personer
Publicerad 2011-03-08 09:24



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Jag tycker om din dikt!

Fint skrivet om naturens och livets vindar ...


@nn
2011-03-11

    Tea Alex
Så länge det finns vind finns det hopp!!!
2011-03-10

  anits VIP
Mycket fint skrivet, tycker om
2011-03-09

  mare VIP
Mycket fint
2011-03-09

  Berit Robin Lagerholm VIP
Mycket fint dikt om vindarna som viner fram med fin melodi i fint rim.
Tyckte mycket om denna.
2011-03-08

    Bodil Sandberg
Vilken vacker och tjusig dikt om vindarna - så mångfaldiga kraftkällor och glädjekällor fast kan ha sina mörka sidor som du också skriver om här så bra!!!..fantastiskt fint ULJO!!
2011-03-08

  Susie Blomqvist Simu (poetry in motion)
Mycket bra skrivet. =)
2011-03-08

  Ewa-Britt Nilson VIP
V isst är det så
I vind mot kind
N är den öppnat grind
D å blir det ibland att:
* S egla i bidevind!
* Väl och sant skrivet!
2011-03-08

  Catharina Edin VIP
vad snyggt uppställt, men VIND i början på varje strof! och rimmen behärskar du ju -
2011-03-08

    ej medlem längre
Ja, visst är det fascinerande med alla olika vindar, tack att du låter dem blåsa.
2011-03-08
  > Nästa text
< Föregående

ULJO
ULJO