Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Havet är väl det som är ett av det mäktigaste man kan tänka sig...


Vågor och Skum


Det vita skummet yr och far

Havets klassiska gräddvita vingar
flyger upp och ner bland de djupblåa vågorna.

Fiskmåsarna guppar på gräddskummet

På den morgonljusa glädjesanden går ett drömpar
med sommarens sol i sina händer

vippar med kropparna och visar tydligt upp kärlekslågorna.

Havskraften och horisonten skapar det eviga rummet.

Det vita fredsbandet yr och far i havsvindens liv.
Fredsviljan, den klassiska guppar på skummet

Havets kärlek tar emot alla i med och motvind.

En båt bland vågorna gungar mot land, vill ta strandkliv.

Drömparet rör vid det eviga fredsrummet
och skummet fortsätter yra och fara

på vågorna och mot en liten fiskmåskind.

Grädden vispas, rörs runt, guppar upp och ner

så som själva livet...

se! båten har nu tagit sig mot land,

mot det livsviktiga strandklivet.




Fri vers av demonsson
Läst 193 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2011-03-10 13:07



Bookmark and Share


  aol
så bilrikt underbart skaldat,
2011-03-11
  > Nästa text
< Föregående

demonsson
demonsson