Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
En hälsning till den som vandrar där vågorna lever


Eldbadet

Badar i ljus
badar i drivvedens eld
nära strandens
alltid levande linje

gör det för att jag måste
och för att fåglarna
sa så


Sprakar
som de andra
bitarna av glöd

simmar
genom de tunna slöjorna
av brännande värme

och tänker på gånger
när jag varit
nära havets botten

och svävat sakta
med armarna
som fenor

genom andra slöjor
av tång

genom andra varelsers
gröna hårslingor


Nu är det tid
att röra sig
i takt med vinden

i takt med henne
som bär havets klänning

nu är det tid
att brinna

och att bada i elden

och att sjunga
den sången

som den känner
som ser pärlor av ljus
också mitt i natten


Dags att bada
i drivvedens eld

Var inte rädd
för det som renar

Fåglarna
sa så




Fri vers av Peter Olausson VIP
Läst 484 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2011-03-10 13:43



Bookmark and Share


  Linda CH VIP
Drömskt och renande.
2011-03-10

  Lena Själsöga Keijser
du för ögonhaven in i
skog
ser ljuspelare
in i hav
ser ljuspelare
in i
är

tillitsljus andas i din bild
lyssnandeljus

tack
2011-03-10

    ADI Nehlin
vackert, vackert..
2011-03-10
  > Nästa text
< Föregående

Peter Olausson
Peter Olausson VIP