Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Ja denna frestelse är egentligen en slags njutning av livet självt, men godis kan vara så mycket mer än choklad och sega gubbar.


GODISREGN


Jag öppnar upp hela famnen

hela bröstkorgen

öppnar händerna

sträcker ut benen

Jag nickar till med huvudet

jag viftar med öronen

slickar mig om munnen, dreglar

Jag lyssnar på örongodiset
falla ifrån himmelen

fångar in årstidens goda.

Trolldomsgodis (sånt du förbjuder)
är
genomskinliga för somliga
är kanske
ondskefulla och värdelösa

karameller
inbakta med trolldeg
och hoprullade hårstrån.

Äckliga och sura
ger sura uppstötningar

lämnar en lös avkomma efter sig.

Naturgodis är inte alltid gott.

Söta marknadskarameller
roliga karuseller
knallpulvret med knallpistol smäller.
Det luktar bränt efteråt.

Jag tar ett par vita "smällebär"
och smäller snällt
men dom är inte till för att ätas...

nöjesfält är till för att njutas
glädjas och behöver inget förlåt.
Jag äter även gräddbullar, brända mandlar,
mycket annat gott jag handlar
och dricker massor av trängselvinet
för jag vill leva
och jag sitter på en marknadsfest
där man grillar hela vildsvinet.

Jag äter för det vill jag, kan jag
och jag vet var grisen kommer ifrån
hur den levt, snällt skjuten,
djurvänligt slaktad... jag får njuta av detta kött.
Inte särskilt ofta
utan att detta ångra... älskar frukt och grönt.

Livet vill jag älska
för dess kärlek jag dryper mig i
och det är ingenting annat än skööönt.

Jag vill fånga, inhämta vårens njutning
jag vill fånga upp ögonblicken
knäppa upp blusknapparna och jag känner
bröstkaramellerna hårdnar.

Jag vill spara på cowboysnus,
chokladcigaretter, syrliga tefat,
lakritspipor och annat gott från barndomen

lägga detta goda i min djupa bröstklyfta...

Jag blundar och minns
äter i mitt minne

njuter
njuter utan att känna syndafallet
som ändå
inte finns...




Fri vers av demonsson
Läst 606 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2011-03-13 09:02



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

demonsson
demonsson