Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Sista samtalet (100 ord)

Min nyfunna vän lutar sig fram och säger med intensitet: ”Ha inga förväntningar! Gör det, men sluta ha förväntningar!”
Jag tittar på henne.
Lätt att säga. Hört förr. Schablonråd. Dessutom oombett.

Jag formulerar min protest i ord: ”Enda sättet att inte ha förväntningar är att hålla distansen. När man blir känslomässigt engagerad och det känns bra, väcks hoppet om det man längtar efter så mycket. Och vad är skillnaden mot det och förväntningar?”
Jag förkastar rådet som praktiskt omöjligt.

Några dagar senare är hon död.
Ofattbart död.
Hennes ord slår då rot och får liv i mig.

Döden gör skillnad.




Prosa (100-ordare) av leelee
Läst 346 gånger och applåderad av 13 personer
Publicerad 2011-03-14 10:22



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Håller med dig, vi till och med behöver förväntningar. En 102-årig dam jag kände ville så gärna så blommor "för det är så roligt att se hur de växer"...
2011-04-07

    ej medlem längre
Ett liv utan förväntningar vore trist ... men kanske finns det en medelväg.. att ha realistiska förväntningar? Hur nu det går till? Det gör ont att uppleva krossade förväntningar. Får många tankar av din text..
2011-03-16

  Samuel E. Rajeus VIP
Jag håller med dig Leelee! Om man inte ska ha förväntningar då betyder det att man inte är engagerad, man inte bryr sig längre, det liksom kvittar. Det blir kallt och mekaniskt, då är det bättre att sätta punkt än att bara "hänga där" så att säga.

Där där med bortgången, jag beklagar.
Kram,
2011-03-15

  walborg
Gör ont att läsa, fast man kan ju inte ana att man kommunicerar med en döende människa - en man inte känner så väl dessutom. Tycker Ditt svar var detsamma jag skulle ha givit - möjligen frågat litet hur den personen menar egentligen för att kunna förstå.
2011-03-14

  erkki
Rör om som allt från dig gör. Tanken leder till Petter Northugs farfars sista ord till Petter. Visa dem ryggen. Är ens sista ord visdomsord?
2011-03-14

  Gunnar Hilén VIP
gör gråtande ont
2011-03-14
  > Nästa text
< Föregående

leelee