Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Göm mig under ett vintertäcke ikväll




Handlar stjärnor på kredit
Skjut ner dom i marken och
stampar ner dem 

Djupt ner



där finner ni mig sorgsen över
individualismens handlingshandikapp
där man följer gruppen för att
aldrig behöva vara --------------------------ensam


Gnisslande leder begränsar mina steg
och haltandes på ett ben efter dig greppar jag inget annat än
sorg






Du gömmer det i en porslinsburk bakom dina lögner som du spunnit in i sockervadd



och världen sköljs bort på andra sidan jorden 
där vi pumpar gegga från grunden och världen sackar ihop 



Det är den sjukaste verklighet jag vaknat upp i











Kan du bara gräva ner mig under frost och rester av
lugnet från våra gator

Göm mig under ett vintertäcke ikväll




















Tills solen smälter fram mig igen
























(Det är för mycket nu)







Fri vers (Modernistisk dikt) av *Camilla*
Läst 536 gånger och applåderad av 24 personer
Publicerad 2011-03-15 18:48



Bookmark and Share


  Jesse
solen har kommit till vårat iskalla land i norr
så res dig min vän o glöm all gammal sorg

de har slutat snöa, de börjar töa
o de som förut va lamt o blekt, är nu starkare o redo att köra
2011-04-15

  Lennart Bång
Underbar dikt!!
2011-03-27

  Julio VIP
väldigt bra, gillar^
2011-03-24

  Johan Bergstjärna VIP
Bra!
2011-03-17

  Linda CH VIP
Skulle vara väldigt skönt att ibland kunna gömma sig från all skit! Dina uttryck är knivvassa och din dikt superb.
2011-03-17

  Il poeta della luna
Du är bra på att klämma ut ord du, tack för att du bröt skrivkrampen och skrev ner denna till oss :) Håller med kommentarerna nedan <3
2011-03-17

  M.A.J.R
Fy fan vad bra skrivet =)
2011-03-16

    Melona
Existentiellt känslomässig och jag förstår dig sannerligen.

Det här är en liten dikt i dikten:

"där finner ni mig sorgsen över
individualismens handlingshandikapp
Du följer gruppen för att
aldrig behöva vara --------------------------ensam










Gnisslande leder begränsar mina steg
och haltandes på ett ben efter dig greppar jag inget annat än
sorg"

Tycker du skriver undersökande och klokt. Du tecknar stort men zoomar också det lilla. Läsvärd, absolut!
2011-03-15
  > Nästa text
< Föregående

*Camilla*
*Camilla*