Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Har tid en dopplereffekt?

 

Framtid förefaller lång och oöverskådlig
ju längre bort i framtiden
desto mer oändlig förefaller den

Så eskalerar den mot Nutid
där den blir ett brus
för att övergå till

Dåtid som är så oändligt kort
där händelser som skett långt tillbaka
inte förefaller att ha skett mycket tidigare
än händelser som skett närmare nutiden

 

 




Fri vers av leelee
Läst 364 gånger och applåderad av 10 personer
Publicerad 2011-03-16 12:06



Bookmark and Share


  MeAmmie VIP
Denna dikt kommer bli mitt nya mantra!
Tid? Ja, vad är det förutom det vi fyller det med?
Framtid vet man inget om eller!?
Nutid är det nu eller detta året, århundrandet?
Dåtid har varit, inget att göra åt?
Din dikt fick mig att tänka till.
Har det gett mig en dopplereffekt en frekvensförändring,,;)
Japp, jag tror det♥
Fridens/Ammie
2011-05-29

  walborg
Att hitta en balans mellan då, nu och sedan är svårt.
2011-04-11

  Samuel E. Rajeus VIP
Metaforen och liknelsen är stark och låter en att läsa din dikt om och om igen och fundera på innehållet.

Ett liv som kanske passeras i det förflutna och i den framtida utan att vi någonsin känner att vi befinner oss i nuet.

Det är kanske så för många, nämligen att aldrig uppleva nuet.

Frågan är om nuet överhuvudtaget existerar!

Tack.
2011-03-26

  aol
käner igen över tid
2011-03-17

  Susanne Ljung Adriansson VIP
Den har nog det :-) Den är definitivt relativ i alla fall...
2011-03-16

  Quasimodo
Kluriga funderingar och vändningar i tid som i otid!!
2011-03-16

  erkki
Huvudet på spiken igen! Visst är det så här. Lyckligtvis! Den korta dåtid man minns silar bort mycket tråkigt och lyfter fram det goda. Och så tror man att man ska hinna allt. Väl ordnat! Och ordat!
Som när man ser att barnen börjar få rynkor!!! Och förtränger det.
2011-03-16

    ej medlem längre
Känner igen mig helt i denna reflektion över tidens gång och språng. Men att vi nu går från blåförskjutning mot rödförskjutning känns bra.
2011-03-16
  > Nästa text
< Föregående

leelee