Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

1. osynlig

 

Gyttjans sega, kalla konsistens

klibbar igen ögonen,

jag ser nästan ingenting längre.

 

Ligger där, ansiktet nedtryckt

minns inte hur länge,

ropen har tystnat.

 

Försöker resa mig upp

minns stenen,

pojken som bar den.

 

Svart! Det blev bara svart!

Och det enda jag sa

- jag tycker om dig!

 

Reser mig upp

stapplar, smutsig, våt

fram till skolbyggnaden!

 

Till lärarnas fönster.

Ingen ser mig.

Springer hem.

 

... men det blev inte bättre hemma.

ingen tröstande famn

ingen värmande ord...

 

 

 

 




Fri vers av queenia
Läst 271 gånger och applåderad av 12 personer
Publicerad 2011-03-17 00:15



Bookmark and Share


  Susie Blomqvist Simu (poetry in motion)
Än en gång starkt och berörande och fantastiskt bra.
2011-03-17

    Max Poisé
Bara titeln fångar den djupa längtan att finnas och jag lider mig genom raderna som fångar...fullständigt!
2011-03-17

  Ninananonia VIP
Berör!
2011-03-17

  cilax VIP
Bra skrivet
Starkt. Sorgligt. Gripande
2011-03-17

  Johan Bergstjärna
Svart blues, känner igen känslan från barn- och ungdom...
2011-03-17

  peter markurth
de förbättras snabbt nu..
2011-03-17
  > Nästa text
< Föregående

queenia
queenia