Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Du valde ett smärtsamt liv istället för dina egna barn. Det förlåter jag dig aldrig för.


Kvinnan utan lugn är ingen riktig moder

En skrikande stämma
irriterar mitt öra
Den går inte att döva

Min röst säger lugn, men din blir allt högre
Jag tystnar

Mina ögon tittar tungt
munnen öppnar och frågar lugnt

Känns det bättre nu
Nu när du har fått slå mig
med dina våldsamma ord
Gjort mig försvarslös
som en ren utan horn

-

Min sista punkt blev nåd
då beskedet kom

Du gjorde ett val utan förstånd
som fick mig att göra motstånd

Ska mannen ännu en gång få trippa
in till vårat bo och lämna
små skamliga spår
som får händer och ben att flagna
då vi står på knä
och försöker dem tvätta bort

Du ser inte
att mannen som gjorde dig kär
har gjort livet till ett enda besvär

Minns du inte alla gånger

Han slet dig itu
Drog bort tråd för tråd
med en sliten nål

Ena stunden var han här
sedan där
men han fanns aldrig med
Because his the man of disappear
som du liderligt väntar på

Men du vägrar förstå
att han är ingen man
man ska vänta på
inte heller någon man
man kan lita på

Dagarna går, du bryts ner allt mer
tynar bort, blir till något vi inte ser

Något vi inte vill se

Och barnen har du glömt bort
de som alltid fanns där
för vad betyder de, när man är kär?

Idol-titeln har du förlorat
utan en enda kamp
men förlusten blev gjord
nu när du har förlorat
titeln som mor

Hur känns det, frågar jag
med mitt sista lugn
Försvinner ut
och lämnar dig kvar
som ett jävla fån
i ditt egna

tomrum




Fri vers av Circumstance
Läst 359 gånger och applåderad av 9 personer
Publicerad 2011-03-19 19:55



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Jävligt bra. Och titeln är mycket mycket träffande.
2011-12-04

  walborg
Skrivet i stor smärta och full klarhet utan illusioner.
2011-03-29

  Susie Blomqvist Simu (poetry in motion)
Utläser raseri och smärta i raderna. Fångande och så bra skrivet.
2011-03-23

  F.
Du målar smärtan och vanmakten på ett sätt som gör att håret reser sig på armarna. Tyckte speciellt om stycket:

Känns det bättre nu
Nu när du har fått slå mig
med dina våldsamma ord
Gjort mig försvarslös
som en ren utan horn

Fantastiskt beskrivet. Applåder!
2011-03-23
  > Nästa text
< Föregående

Circumstance
Circumstance