Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
I dag får man verkligen inspiration och längtan till våren. Det porlar i vattendrag och snön försvinner för den här gången.................


Tribut till våren

Nu släpper vinterns boja
och solen strålar skönt
nu knoppas det i träden
och gräset luktar grönt

Nu kvittrar näktergalen
sin vackra sommarsång
nu spirar det av längtan
där kärlek har sin gång

Nu spelar vattnets spegel
sin ro från vinterns boja
nu klär sig strå och gren
sig väl vid slott och koja

Nu kvittrar det av liv
från fågelungars bo
nu ljuder näckens ton
vid sommarnattens bro

Nu porlar vattendragen
kring björkens vita stam
nu seglar örnens vingar
så fritt vid bergets kam

Nu dansas det på ängen
tätt under månens sken
nu svävar älvans skönhet
kring steg på lätta ben

Nu faller regnet stilla
från himlens baldakin
nu får naturen näring
från björkens vita vin

Nu doftar ängskonvaljen
i bild så vackert skön
nu står naturen stilla
försänkt i tacksam bön




Bunden vers (Rim) av ULJO
Läst 497 gånger och applåderad av 12 personer
Publicerad 2011-03-22 13:23



Bookmark and Share


  Bibbi VIP
Ljuvlig
2011-03-29

  anits VIP
Underbart vacker poesi
2011-03-23

  Lennart Bång
Vacker poesi. Underbart!!
2011-03-22

  Yrre VIP
Härlig!!
2011-03-22

  Susie Blomqvist Simu (poetry in motion)
Underbar rytm, vacker poesi. =)
2011-03-22

  thyra
Rytmen far iväg som en vårdans från din penna och rimmen flyter in fint! Tack!
2011-03-22

    ej medlem längre
En sann tribut till våren, grönskan, ja, till livet!
Fastnade särskilt för de två sista raderna

"nu står naturen stilla
försänkt i tacksam bön"
2011-03-22
  > Nästa text
< Föregående

ULJO
ULJO