Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Måste-visan

Jag måste putsa skorna
Jag måste volma hö
Jag måste vässa klorna
Jag måste stå i kö

Jag måste fina fisken
Jag måste hälsa hem
Jag måste torka disken
före klockan fem

Jag måste spela kula
och ladda telefon
Lägga på en sula
Begå ett helgerån

Jag måste lura faror
Jag måste lägga nät
Jag måste trösta farmor
för att hon att satt och grät

Jag måste lämna stryktips
och gömma mej i snö
Jag måste köpa lantchips
och komma fram i tö

Jag måste läxa läxor
Jag måste bli i fas
Jag måste byta pjäxor
Jag måste gå i kras


Jag måste knarka upp mej
Jag måste hålla koll
Jag måste gaska ner mej
Jag måste spela roll

Jag måste sluta snusa
Jag måste fläska på
Jag måste ut och busa
Jag måste gå på tå

Jag måste klämma finnar
Jag måste så ett frö
hitta ord som rimmar
om inte, döden dö

Jag måste skriva dikter
och resa till Paris
Lösa upp konflikter
och släppa ut en fis

Jag måste baka kavring
och gå ner i vikt
Tala på begravning
och bättra mej på sikt

Jag måste trampa vatten
Jag måste ta mej fan
se till och bli i hatten
och sen gå ut på stan






Fri vers av Peder
Läst 197 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2011-03-24 19:26



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Läser och ler.Bra!
2011-05-04
  > Nästa text
< Föregående

Peder