Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

perrongfolk

bara ett huvud längre,

och kanske hade jag nått upp om du

bara, en enda gång,

tagit min kropp i dina händer,

 

 

lyft.

 

 

 

vi kanske skulle dö nu,

när hela världen snurrar.

 

 

 

 

du har pärlemor i blicken,

fast allt runt oss är grått,

och du stannar i mitt fönster.

 

flera nätter går förbi,

marcherar bestämt.

vi sitter i strömmen,

vi håller oss vid liv.

 

 

jag knyter dina skor. jag känner mig som jesus

och när du kysser mig i pannan. älskling,

 

 

 

 

är du judas?

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

han gav mig en liten bit, en

trasslig liten bit.

 

och musiken spelar än, fast

handen bredvid saknas. jag glömmer inte,

du,

jag drömmer bara

 

 

 

 

 

 

hur jag skulle vilja kunna dig. min vän,

hjälpa

 

 

reda ut dina tovor

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

det blåser en vind över staden.

jag ställer mig med öppen mun,

jag springer längs med gatorna

 

 

 

 

fyll mig. träng bort

tomheten

 

 

 

 

 

 

 

jag känner

 

 

 

*

 

 

gud,

ge mig något;

 

jag orkar inte

undra längre,




Fri vers av Desert dust
Läst 690 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2009-03-14 20:44



Bookmark and Share


  inutimonster
har läst den här förut men då missade jag rubriken? eller har du ändrat? den var ju så jävla bra!
2009-03-23

  Eva Langrath VIP
Väntan utan svar, längtan, hopp och svek blir tankar som far igenom mig.

Eva
2009-03-14

  Larz Gustafsson VIP
Är han en judas bör du fly.

"Pärlemor i blicken" är supersnyggt skrivet!
2009-03-14
  > Nästa text
< Föregående

Desert dust
Desert dust