Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

kvar hos dej




22:22

när du lägger sista hoppet om mej

på hallhyllans kant, mamma

ligger jag i badkaret så nära botten

det behövs och

 

håller andan, sluter undan

 

jag ska bli mjuk och passa in varsomhelst

för din skull

 

runda stenar sparar man.

 

 

 

 

 

 

allt för att jag tvinnade

dina fingrar ur mitt hår, alla gånger mamma

som jag ljög om himlen

och om jorden och om

allt

 

däremellan

mitt i

 

vill jag förbli, så

håll mej håll mej

 




Fri vers av Desert dust
Läst 1405 gånger och applåderad av 55 personer
Publicerad 2010-11-24 23:39



Bookmark and Share


  Johannes
Den här dikten smyger in i hjärtat. Bra!
2012-12-06

  sandraskänslor
men jisses! jag blir helt bunden vid dina texter! tur att jag hittade dig. lägger till dig som vän så att jag kan läsa och njuta av det du skriver. du skriver verkligen på ett alldeles eget sätt, ett sätt som verkligen berör. också de tomma raderna mellan styckena talar. gud, särskilt första delen av dikten går rakt in i hjärtat på mig, får typ rysningar. fö, du vet att när kl är 22:22 betyder det att någon tänker på dig?
sandra
2012-07-20

  ExtraordinaryMe
skitfin.
2012-03-18

  Erik Hall
Helt underbar text!
2011-09-20

  wellness tina
fortfarande g r y m !!!
2011-02-02

  Jazz-75
Otrolig! Berör på en gång och håller i länge...
2011-01-22

  wellness tina
... ryser
2011-01-15

  Den outtalade
riktigt jävla bra! :)
2011-01-08

  bruise
Slutet är skitbra.
2010-12-17

    vilgot hellros
berörande
2010-12-08

  Larz Gustafsson VIP
Du är mycket vackert slipad.
2010-11-28

  Anna*
Vackert och välformulerat med en så påtaglig smärta att det känns i magen! Applåder
2010-11-26

  Carola Viola Hedelius VIP
Verkligen underbar, får mig att tänka på min bortgånga mor.
Det finns en djup i denna text, man kan nästan ta på den....
2010-11-26

  Bevingad
En rund text som berör! Beskriver komplexiteten som mor-dotterförhållanden kan ha på ett intimt och fint sätt!
2010-11-25

  Eva Langrath VIP
Tycker om din formulering som inspirerar till tankar åt olika håll.
2010-11-25

  Albin Jonsson
Den här känns väldigt intim. Gillar den, det är inte ofta det här temat görs bra.
2010-11-25

  Jocy Joyless
du är så bra på att skriva mjukt. tycker om dina texter så mycket! :)
2010-11-24
  > Nästa text
< Föregående

Desert dust
Desert dust