Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

det var så vi sa




pojkvän

>> det va längesen du skrev <<

 

du stoppar ett blekt finger i min navel

och förväntar dej ett svar

 

det känns obehagligt

jag gör som vanligt; säjer ingenting

hummar max diffust,

kanske någonting om kol, kanske om jacket i parketten

eller om hur grannens cancersjuka hund

tappar hår på vägen

som småfåglarna samlar

hela näbbar fulla av

 

om hur girigheten cirkulerar

i fler än ett blodomlopp

och att jag inte är ensam om den

 

och vänder mej

med ryggen mot

med blicken in i väggen.

 

(den är lättare att leva med

än varm fuktig brösthud. din tunna brösthud)

 

jo jag har tappat motoriken

känslan och orden

får dom aldrig längre som jag vill

 

jag låser hellre in dom då,

än att du ska missförstå

och jag bli tvungen att förklara

om och om

igen

tills också jag glömt bort

vad det hela handlar om

 

tills jag dissekerat sönder

varje liten beståndsdel

av meningen i bröstkorgen

jag byggt på så länge

 

innerst inne vet jag. du för ditt bleka finger uppför min obefintliga ryggrad

upp och nerför skulderbladen

och viskar i mitt öra

avbryter mej

mitt i samtalet med väggen

 

>> jag är kär i dej. <<

 

och jag biter mej i tungan.

det är det enda sätt jag vet, 

att amputera impulsen.

den att säga nåt tillbaks

och kanske

,antagligen, fucka up

det finaste jag har

 

 

 

blodsmaken sprider sig

men när du kysser mej

märker du ingenting

 

och om jag älskar dej, pojke,

är det därför

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

och om jag hatar dej,

 




Fri vers av Desert dust
Läst 1381 gånger och applåderad av 44 personer
Publicerad 2010-02-17 02:07



Bookmark and Share


    ej medlem längre
du är grym!
2011-11-07

    ej medlem längre
Yes! Bra! Helt enkelt.
2011-06-18

  ExtraordinaryMe
varför kan inte jag skriva så? ô.O'
2011-03-31

    Vittra
Du skriver så att det gör ont i magen. Riktigt jävla underbar läsning. Otroligt snygga formuleringar!
2011-03-29

    vilgot hellros
snyggt
2010-10-30

  Johannes
Väldigt snyggt. Och känslan är bekant.
2010-07-08

  Albin Jonsson
Du skriver så det känns. Jag vet inte om det är för att jag relaterar eller om det är för att du är mästare på detta men oavsett vilket så känns det. Resten spelar ingen roll
2010-05-14

  hets
åh gud<3
2010-04-20

    sårosa
snyggt!

ingressen ger texten mening, vet inte varför jag tycker det. bara blev så verkligt när jag upptäckte den.
2010-03-31

  zazaphira
jag blir nästan lite tårögd. Tack.
2010-03-01

  JohannaCarlsson
Den här var verkligen riktigt bra.
Slutet band ihop allt på ett riktigt bra sätt, smärtsamt, men dock ofantligt vackert.
2010-02-28

  Koliander
"Mitt i samtalet med väggen"

Smärtsamt bra skrivet.
2010-02-20
  > Nästa text
< Föregående

Desert dust
Desert dust