Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Det skulle lika gärna kunna stå Flismänniskan, men det handlar om en man fast han är ju människa...


FLISMANNEN

Mannen var en centimeter hög
gick runt och sög ut träbitar
från svarvade träbockar.

Han vinglade än hit än dit
och ibland tog han till en träkäpp av gran
för han blev yr, lite drogad
av alla träbitar som mer liknade tandpetare
och inom mannen blev det flera krockar.

Plötsligt blir det en explosion
inom den lilla mannen
och ut genom hans lilla pipa
i munnen exploderade miljontals pytte små
flisor och ut från hans mun kom
svorord som gjorde att
han drog till sig alla möjliga varelser...
fy katten, fy hån, fy f-n.

Han blev inom kort kallad för
Flismannen
men vad han själv inte visste
eller förstod, trots doften av träsprit,
var att han faktiskt själv
var en träbock...

När han fick veta det av en likasinnad
sa han tack på ett hånfullt sätt

tog sin hatt, sina träskor, sin käpp och det
enda till kläder: en uttjänt underlig rock.




Fri vers av demonsson
Läst 195 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2011-03-24 22:08



Bookmark and Share


    Bodil Sandberg
oj det här var fantasifullt! intressant också annorlunda!och rolig läsning!
2011-03-25
  > Nästa text
< Föregående

demonsson
demonsson