Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

kan ske är

 

 

så ofta frågar jag mig smärtan i mitt bröst

vilken river mig

slungar mig emot vasständer

käftar

malande

 

rovdjursslitande

de såg ej rovdjurens sannliv

hungern vilken drev dem närmre än de bar vilje till

 

de jagade ej i rabiestörst

de frågade

tackade

 

åt sig mätta i lovsångsjubel

det var röken vid kokeldarnas stenring

 

de såg ej deras hungersnöd gjord

av  ägandedreglande skövlandehänder

 

såg ej gryten

ungarnas gnistrande livlek

makan makens kärleksögon

de vildas frias harmonisånger

 

såg ej hennes hans

kärlek

elden vilken brann vakande i skogen

 

stammarna silade

gnistorna

kammade lågornas

flammornas

mening

 

stövlar släckte elden leden

den slutade aldrig pyra

meningen blåser nu

lätt däri

 

 

ofta

 

frågar jag mig smärtan i mitt bröst

 

jag vet dess

namn

 

och det får mig att vilja förenas med trädens kronor

ett vaggande blad i snodda fingrar

fågel  vingad flyger moln

fjäril dansar ängsljus

 

kysser ditt ansikte då du badar sol

 

det är den ensamnes

 

namn

 

jag vet dess namn och frågar smärtan

 

 

varför

 

kan ske

är jag en rovdjursmoder

 

vilken gråter mitt blods tårar

av orörda fingrar i vårens spirande




Övriga genrer av Lena Själsöga Keijser
Läst 180 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2011-03-30 13:57



Bookmark and Share


  Anna*
Starkt och berörande! ☼
2011-03-30
  > Nästa text
< Föregående

Lena Själsöga Keijser
Lena Själsöga Keijser