Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Detta kan betyda lite olika i olika sammanhang.


Lägga på locket

Äsch va
kom du

lägg på locket
och kom nu

Glöm inte låsa dörren
stäng spisen
släck lyset i hallen

Kom och prata en stund
Kan du öppna locket lite grann

Du ville jag skulle lägga på locket innan

Nej jag menade dassalocket

Jag orkar inte snacka
behöver sova
huvudet gör för ont

Ja då tar vi och lägger på nu
så vi kan sova

Vårt alldeles egna
"underhållslock"
får öppnas i morgon igen
i samma ögonblick som
jag sätter på min morgonrock

Jag hade hoppats få sätta på dig

Åh, nej älskling inte i kväll
en annan gång är du snäll

Ok
vi lägger på locket
igen
vänder oss om
från varandra och sover
God natt min älskade vän...

Gud ske lov är det inga
sofflock vi ligger på
tänker jag innan jag somnar
och ögonlocken dras nerför
min alldeles egna inre ridå




Fri vers av demonsson
Läst 226 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2011-04-02 22:36



Bookmark and Share


    Bodil Sandberg
Härlig dikt! onekligen samhörighet och tillit som jag ser på det - applause!
2011-04-03

  aol
ler, det sista vi stänger är ögolocket,
2011-04-02
  > Nästa text
< Föregående

demonsson
demonsson