Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
En gammal "käpphäst" som jag ,halsstarrigt och styvnackat , återkommer till....


SOCIALISM - FÖR MIG !

Socialism

är rättvisa åt alla
är gemensamt ägande
en röst per person
och det gäller ALLA



Socialism

är avskaffad girighet
för gemensamma intressen
miljön går före vinsten
besluten tas gemensamt



Socialism

sätter Kärleken i Första Rummet
och Freden ävenså



Min socialism

har ingen partiordförande
har inget VU (¤)
ej heller någon styrelse



Min socialism

är ständiga Stormöten
där ALLA SKA höras
INGEN ska glömmas



DET ÄR DEMOKRATISK SOCIALISM !


(¤) V. U. = Verkställande Utskott , där ordförande ,sekreterare och några till från partistyrelsen sitter och förbereder styrelsemötena , får mycket insikt i verksamheten och har oftast stort inflytande över partiet .

--




Övriga genrer (Pastisch/Hommage) av Mats Henricson
Läst 343 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2011-04-03 19:38



Bookmark and Share


  Larz Gustafsson VIP
Jag tar avstånd från alla ismer. De leder ingen vart.
Visst finns det sympatiska drag i socialismen men det beror enligt min mening på att Marx lånat från Bibeln.
2011-04-03
  > Nästa text
< Föregående

Mats Henricson
Mats Henricson

Mina favoriter
Längtar BORT...
älska