" />
Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

jag blev inspirerad av dikten "Minnen" här idag...




I knät hos pappa.

I knät hos min pappa, fick jag sitta om jag inte kunde somna på kvällen. Han 
läste  för mig. Inga sagoböcker, utan reseskildringar från andra länder.

Jag fick höra om hur Inuiterna levde, eller hur Papuanerna på Nya Guinea blev kristnade. I böckerna fanns vackra svartvita bilder. Bilder på människor som smyckat sig med ben i näsan och öronen. Vid det tillfället sa pappa:

"Kan du se och minnas, att dessa människor tycker att de är lika fina i sina bensmycken som du är i ditt silverarmband, eller lika fina som när mamma har pärlor i öronen. Känslan är densamma hos oss alla".

 

(c) tk. 




Prosa (100-ordare) av thyra
Läst 228 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2011-04-04 17:03



Bookmark and Share


    ADI Nehlin
klok pappa..fint minne..fint skildrat
2011-04-05

  ULJO
Fina minnen du har att bära.
2011-04-05

  L Patrik W Johansson VIP
Min gick bort för fyra år sedan idag
han blev 77

och gillade mest att berätta roliga saker från TV program
o sportsändningar

min mamma har alltid haft hant om böckerna
med tiden har jag visat henne lite böcker också

som det ska vara

Be well,
LPWJ
2011-04-05

    eva m h
Dyrbara minnen,Thyra.
Väckte dessa läsestunder din nyfikenhet för främmande kulturer mån tro?
2011-04-04

    ej medlem längre
Minnesvärd stund med lärdom för livet!
2011-04-04
  > Nästa text
< Föregående

thyra
thyra