Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

om vad vi är

Kalahari

mänsklighetens vagga
någonstans på Afrikas drypande kontinent
formades den särsklida gläntan
i min kropp under

årtusenden

En brunn av känslor som aldrig vill torka.
Ett hål i själva fundamentet som måste fyllas med

kärlek

Och jag gapar
och jag skriker
och jag vill ha vill ha vill ha
precis som du
och alla andra

människor
-respekt!

Om
vi hade haft huggtänder
och ätit upp våra egna barn
och förtryckt de svaga
och slaktat varandra
i kampen om livet
hade vi varit

omänskliga

vi hade varit k-pistar
och stridsflygplan
och granater

vi hade varit

kriget

men vi är inte kriget
vi är människor





Fri vers av Aaxel
Läst 182 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2011-04-06 17:00



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Aaxel
Aaxel