Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Hjältarna

Vaknar till en värld av hjältar

Gnider under tystnad mina ögon och känner genast
Livet
Sjudande i hela kroppen

Lysande blå himlen suger mig ur sängen
Genom slöjor av mjuka gardiner och tvivel
Tar jag mig ut

Luften tung av syre
Fötter dansar i daggvått gräs och en svamp som
kämpar för att överleva i gräskanten där ängen tar vid
Niger respektfullt
Fåglar kivas i en tall som stoiskt omfamnar min morgonstråle
Naturen
Förbereder sig för en vinter som närmar sig
Ska de flytta
Vem ska få bo i hålet i eken
Vem blir fetast på insekter
Växtstänglar sträcker sig trotsigt gulmogna mot den bleka solen i dikeskanten ut med stigen ner till sjön. Sporer och frön fortfarande i sina sängar
snart redo att landa i jorden

Viken där nere
spegelblank idag
Ser oengagerad ut
Distanserad

Någon åker förbi på vägen
Bilen som en vitt cumulusmoln
Glider förbi och verkar ändra form över krönet
Måste vara något som skall ordnas
Varför sätter man sig annars i en sån där plåtburk

Det är i trygghet
jag lufsar mot ytterdörren
Kaffebryggaren
Tidningen
En överlevare även jag




Fri vers av Aaxel
Läst 56 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2023-09-17 07:27



Bookmark and Share


  Larz Gustafsson VIP
"En dag till", som en viss lirare som fått en dödsdom av läkaren sade.
Det visade sig att han överlevde domen med flera år, och fortfarande lever.
2023-09-17
  > Nästa text
< Föregående

Aaxel
Aaxel